• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Home
  • Joburi
  • Furnizori Echipamente
  • Rig status
  • Contact
Drilling ROMANIA

Drilling ROMANIA

Stiri - Echipamente - Cursuri - Joburi

Proiectul legii offshore a fost depus la Parlament

15 aprilie 2022 by Drilling.RO

Liderii coaliţiei de guvernare au depus vineri, la Parlament, proiectul legii offshore, potrivit declarațiilor politicienilor.

„Am depus azi în Parlament, ca lideri ai coaliţiei, legea offshore. Acest proiect deblochează investiţiile din Marea Neagră şi reduce dependenţa de gazul rusesc, oferind României şansa de a deveni lider regional, iar românilor acces la gaze mai ieftine”, a scris preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Platforma BSOG „ANA” instalata in 2021 in Marea Neagra la 120 Km de tarm

Acesta susţine că legea offshore reduce dependenţa de gazul rusesc.

„Iată că acum, în sfârşit, această lege, care este o prioritate a coaliţiei, este depusă în Parlament, şi avem o majoritate care înţelege importanţa acestor investiţii, legea urmând să fie adoptată cât mai repede. Proiectul asigură independenţa energetică a României şi reduce dependenţa de gazul rusesc, prin stimularea investiţiilor în extracţia de gaze naturale. Legea depusă stabileşte un regim fiscal competitiv în aşa fel încât împărţirea veniturilor să se facă într-un procent aproximativ de 60 % (statul român) – 40% (investitorul)”, a precizat Ciolacu.

El a punctat, de asemenea, că legea „asigură stabilitatea şi predictibilitatea legislativă pentru investitori în offshore în Marea Neagră, precum şi în onshore de mare adâncime, exploatări pe uscat, de mare adâncime”.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, primele gaze din Marea Neagră vor fi extrase în a doua parte a anului.

„Primele gaze din Marea Neagră vor ieşi în a doua partea a acestui an şi aici vorbim de o producţie de circa 1 miliard de metri cubi anual – Investitorii de la Black Sea Oil and Gas sunt în fază avansată a lucrărilor, având deja procesul verbal de recepţie la finalizarea lucrărilor”, a adăugat liderul PSD.

Ciolacu a menţionat că legea stabileşte acelaşi cadru fiscal pentru investiţii offshore şi onshore de adâncime, urgentând astfel investiţiile onshore de la Caragele, judeţul Buzău, cel mai mare zăcământ de gaze descoperit în ultimii 30 de ani în România.

„La zăcământul Caragele estimăm începerea exploatării la începutul anului 2024. La perimetrul Neptun Deep vor începe lucrările anul viitor şi primele gaze naturale vor veni cel mai devreme la sfârşitul anului 2026 – începutul anului 2027. Ce va obţine România de pe urma acestei legi? Independenţă şi securitate energetică! România va avea surplus de gaze naturale, practic dublându-şi producţia cu mult peste necesarul actual de consum intern, dar şi timp suficient să se pregătească pentru a dezvolta industrii care să consume gazul în ţară. De asemenea, ţara noastră va deveni un furnizor de securitate energetică regională. Este evident că atunci când oferta de gaze va fi mai mare decât cererea de pe piaţa internă, oferta va scădea, iar românii vor beneficia de preţuri mai mici”, a mai susţinut Marcel Ciolacu.

Cabina de foraj a unei platforme offshore

Ce spune ministrul Energiei

Ministrul Energiei, a spus, într-un mesaj publicat pe pagina sa fe facebook că primele gazenoi  din Marea Neagră vot ieși în acest an, iar legea va stabili același cadru fiscal și pentru dezvoltarea zăcămintelor de adâncime onshore, făcând referire la perimetrul Romgaz de la Caragele.

Iată ce a scris Virgil Popescu:

Gaze românești pentru români! Noua lege offshore a fost depusă astăzi la Parlament. Este foarte important că am reușit să avem susținerea unei majorități pentru o lege atât de importantă, care va fi adoptată în procedură de urgență.

Legea offshore a fost și este o prioritate pentru mine și colegii din PNL. În primul rând, prin modificările pe care le aducem la legea 256, aprobată în 2018, deblocăm investițiile și, astfel, asigurăm independența energetică a României și reducem dependența de gazul rusesc.

Stabilim un regim fiscal competitiv în așa fel încât împărțirea veniturilor să se facă într-un procent aproximativ de 60 % (statul român) – 40% (investitorul)

Un alt aspect extrem de important este următorul: legea asigură stabilitatea și predictibilitate legislativă pentru investitori în offshore în Marea Neagră, precum și în onshore de mare adâncime(exploatări pe uscat, de mare adâncime)!

Primele gaze din Marea Neagră vor ieși în a doua partea a acestui an și aici vorbim de o producție de circa 1 miliard de metri cubi anual – Investitorii de la Black Sea Oil and Gas sunt în fază avansată a lucrărilor, având deja procesul verbal de recepție la finalizarea lucrărilor.

Mai mult chiar, legea stabilește același cadru fiscal pentru investiții offshore și onshore de adâncime, practic urgentând investițiile onshore de la Caragele, județul Buzău, cel mai mare zăcământ de gaze descoperit în ultimii 30 de ani în România. Estimăm că lucrările vor începe aici la începutul anului 2024. La perimetrul Neptun Deep vor începe lucrările anul viitoare și primele gaze naturale vor veni cel mai devreme la sfârșitul anului 2026 – începutul anului 2027. Da, așa cum am spus românii vor avea gaz românesc în case. Și nu numai! România va avea surplus de gaze naturale, practic dublându-și producția cu mult peste necesarul actual de consum intern. Și un alt aspect foarte important:  țara noastră va deveni un furnizor de securitate energetică regională!

Din categoria: InfoPrimaPagina Etichete: bsog gaze, gaze marea neagra, gaze romania, lege offshore, legea offshore, proiectul legii offshore

Bara principală

Mai multe informatii

Proiectul legii offshore a fost depus la Parlament

15 aprilie 2022 By Drilling.RO

Comisia Europeană va oferi sprijin tehnic pentru a ajuta România şi alte 16 state membre să îşi elimine treptat dependenţa de combustibilii fosili ruşi

11 aprilie 2022 By Drilling.RO

Etichete

BSOG bsog gaze christina vechere comisia europeana denumire joburi foraj drilling company man drilling electrician drilling in romania drilling jobs drilling romania energie romania explorare offshore foraj gaze naturale foraj marea neagra foraj offshore foraj romania foraj sonde gaze bsog gaze marea neagra gaze naturale gaze romania joburi foraj legea offshore lege offshore locuri de munca foraj mad project marea neagra neptun deep omv petrom petrol si gaze piata energiei platforme foraj pret gaze pretul petrolului productia de gaze proiectul legii offshore repowereu romania gaze romgaz shell terminal gaze vadu transgaz transport gaze uniper verchere

Footer

Drilling.RO Informatii contact

Acest site este administrat si actualizat de catre VisualCre8.ro  Toate informatiile publicate sunt obtinute de la colaboratorii si partenerii acestui website.

Pentru a va inregistra ca angajator dati click aici

Pentru a lua legatura cu noi , va rugam completati formularul online de contact.

E-mail: support@drilling.ro    – Tel: 0371-780888

Articole recente

  • Mesaj al OMV Petrom de pe platforma de foraj marin Barents
  • Proiectul legii offshore a fost depus la Parlament
  • Comisia Europeană va oferi sprijin tehnic pentru a ajuta România şi alte 16 state membre să îşi elimine treptat dependenţa de combustibilii fosili ruşi
  • Proiectul MGD al BSOG atinge un progres de 90%
  • Una dintre cele mai aşteptate veşti din energie. BSOG, americanii de la Marea Neagră: Credem cu tărie că producţia de gaze va începe în al doilea trimestru al anului
  • Verchere (OMV Petrom): România are gaze suplimentare care stau blocate din cauza legislaţiei

Cauta in site

Etichete cloud

BSOG bsog gaze christina vechere comisia europeana denumire joburi foraj drilling company man drilling electrician drilling in romania drilling jobs drilling romania energie romania explorare offshore foraj gaze naturale foraj marea neagra foraj offshore foraj romania foraj sonde gaze bsog gaze marea neagra gaze naturale gaze romania joburi foraj legea offshore lege offshore locuri de munca foraj mad project marea neagra neptun deep omv petrom petrol si gaze piata energiei platforme foraj pret gaze pretul petrolului productia de gaze proiectul legii offshore repowereu romania gaze romgaz shell terminal gaze vadu transgaz transport gaze uniper verchere

Acest site este intretinut si dezvoltat de VisualCre8.ro - Toate drepturile sunt rezervate @2025 Third Eye